понеділок, 13 квітня 2020 р.

Зоряне подружжя фантастів

Нещодавно на блозі Бериславської районної центральної бібліотеки запрацювала віртуальна довідка «Бібліограф консультує». До нас звернулась наша постійна читачка, яка відвідує курси комп’ютерної грамотності, з проханням порекомендувати їй сучасних українських авторів і декілька творів, у стилі фентезі.
 Серед рекомендованих мною авторів звичайно ж були одні з моїх найулюбленіших письменників, це подружжя Марина і Сергій Дяченки, які пишуть у співавторстві фантастику, казки та фентезі, успішно поєднують кілька жанрів в одному творі.
 Я порекомендувала не так давно прочитану мною трилогію «Ключ від Королівства», «Королівська обіцянка» та «Зло не має влади». Мені здається ці книжки не схожі на ті, що я читала у Дяченків до них, ці написані дуже легкою і простою мовою.
 «Ключ від Королівства» — перший роман трилогії про пригоди семикласниці Ліни Лапіної – звичайнісінької школярки, яка й гадки не має, що скоро стане дуже особливою, і від неї залежатиме добробут королівства.
Одного разу, повертаючись зі школи, дівчинка звертає увагу на дивного пасажира тролейбусу, який виявляється королем паралельного світу Обероном, а ще сильним магом. Він пропонує Ліні стати магом дороги і членом його королівської команди.
 І так одного зимового вечора Ліна починає найцікавішу пригоду свого життя - небезпечну, але таку захопливу...
 Друга книга «Королівська обіцянка» сподобалася мені більше ніж перша. Ліна потрапляє за Печатку, де на неї чекають безліч карколомних небезпечних пригод у моторошному світі, звідки немає вороття?..
 З’являються нові герої – людожер Уйма, некромант Максиміліан, на кожному кроці - пастка, йдеться про життя на краю від загибелі... Але Ліна не відступає від даної нею обіцянки...
 Роман «Зло не має влади» – третя і заключна книга серії про Мага дороги підлітка Ліну Лапіну, яка за власним вибором опинилася у магічному Королевстві та вирішила врятувати його від загибелі.
 Що чекає Королівство, мешканці якого забули свого короля? Звісно, воно приречене на загибель та запустіння. Тим більше коли його осаджує Сарана - жахлива стонога і сторука навала змітає й витоптує все на своєму шляху, і немає від неї порятунку. У Ліни є лише три дні, щоб урятувати Королівство...